Followers

Tuesday, March 13, 2012

LEMON RICE



INGREDIENTS

COOKED RICE           -3 CUPS
TURMERIC POWDER-1/4 TEASPOON
CURRY LEAVES         -FEW
GREEN CHILLIES       - 3 -4
GROUNDNUTS           -1 TABLESPOON
CHANNA DHAL          - 1/2 TEASPOON
URAD DHAL                -1/2 TEASPOON
MUSTARD SEEDS       -1/4 TEASPOON
GINGER                        -FEW TINY BITS
OIL                                -2 TABLESPOONS
JUICE OF 2 LEMONS
SALT TO TASTE


METHOD

1.SPREAD THE COOKED RICE ON A SHALLOW DISH.
2.HEAT OIL.
3. FRY THE MUSTARD SEEDS,THE DHALS ,GROUNDNUTS,CHOPPED GINGER , CHILLIES
AND CURRY LEAVES.
4. ADD TURMERIC POWDER AND SALT TO THE FRIED MIXTURE.
5.POUR IT OVER THE RICE.
6.POUR THE LEMON JUICE OVER THE RICE.
7.GENTLY STIR THE MIXTURE TILL IT IS UNIFORMLY MIXED.

# FOR EXTRA TASTE ,ADD SOME CRUSHED APPALAMS(FRIED) OR FRIED CASHEWNUTS.
# SERVE WITH APPALAMS,VADAMS OR VEGETABLE CURRIES.
# A GREAT LUNCH BOX RECIPE.

2 comments:

  1. ஆஹா! எலுமிச்சை சாதம் படத்தில் பார்க்கும்போதே சூடாக, சுவையாக, எண்ணெய்ப் பளபளப்புடன், ஆங்காங்கே வறுத்த கடலைப்பருப்புகள், கருவேப்பிலை, கடுகு, மிளகாய் என அனைத்தும் மேலிட ரொம்ப ஜோராக இருக்குது. பசியைக் கிளப்புது. நாக்கில் நீரை வரவழைக்குதே! ;)))))

    தொட்டுக்கொள்ள அரிசி அப்பளம் + சேவை வடாம் இருந்தால் போதுமே !

    ருசிமிக்கப் பகிர்வுக்கு மிக்க நன்றி.

    ReplyDelete
  2. Very true,Sir...
    Vadaam and Arisi appalaam make nice combos for any kalandha saadham!

    ReplyDelete