Followers

Saturday, April 5, 2014

BARNYARD MILLET /KUDIRAIVALI VEGETABLE KHICHIDI

Now,let us get back to the basics...

Our long forgotten grains are now 

regaining their past glory and 

are what were the staple food of our villagers

are now recognized as

 the real power house of good health

and are lining our departmental store shelves

and they are decorating our dining tables....

Here is a healthy dish with barnyard millet-

a healthy meal in a dish!


INGREDIENTS


  • BARN YARD MILLET - 2 CUPS
  • ONION-1
  • CARROT-1
  • CAULIFLOWER -2 CUPS
  • GREEN PEAS - 1 CUP
  • TURMERIC POWDER-1/4 TEASPOON
  • SALT TO TASTE
SEASONING
  • GREEN CHILLIES-5-7
  • OIL-2 TABLESPOONS
  • MUSTARD SEEDS-1/2 TEASPOON
  • CHANNA DAL-1 TEASPOON
  • URAD DAL-1/2 TEASPOON
  • CURRY LEAVES -FEW







METHOD


  1. Wash ,clean and drain the barnyard millets (kudirai vali arisi).
  2. Heat oil in a pressure pan.
  3. Fry the seasonings.Fry the chopped chillies.
  4. Add the chopped onions.Fry till transparent.
  5. Now add the chopped carrots,cauliflower bits and peas.
  6. Add the barnyard millet,salt ,turmeric powder and 3 cups of water.
  7. Pressure cook for 2 whistles.
  8. Open the cooker. Serve hot with chutneys of fresh curds.

2 comments:

  1. படத்தில் பார்த்தாலே பளிச்சுனு பசியைக் கிளப்பிவிடுவதாக உள்ளது.

    நான் சிறுவனாக இருந்தபோது குதிரை வால் சம்பா என்றதோர் A! பச்சரிசியை மளிகைக்கடையில் வாங்கி வரச்சொல்லுவார் என் தந்தை. அந்த அரிசி சற்றே நீள நீளமாக இருக்கும்.

    இதுவும் அதுவும் ஒன்றோ என்னவோ எனக்குத்தெரியவில்லை.

    ReplyDelete
  2. Thanks for the feedback ,Sir.
    I do not know whether it is the same as you say. This grain is like small broken rice(kurunai arisi)

    ReplyDelete