Followers

Tuesday, June 17, 2014

MULAIKEERAI PORIYAL





Here is a healthy ,green leafy veggie-

A must in your daily meal....

Iron rich and high in fiber and vitamins ,

made with the humble Amaranth leaves(Mulai keerai)...



INGREDIENTS


  • AMARANTH LEAVES(MULAIKEERAI)- 1 BUNCH
  • TOOR DHAL(SOAKED IN WATER)-2 TEASPOONS
  • GRATED COCONUT-1 CUP
  • OIL-2 TEASPOONS
  • MUSTARD SEEDS-1/2 TEASPOON
  • URAD DHAL-1 TEASPOON
  • GREEN CHILLIES-2
  • RED CHILLI-2
  • SALT TO TASTE






METHOD


  • Wash ,dry and clean the mulaikeerai.Chop finely.
  • Boil the soaked toor dhal till just done. 
  • Mash with little salt to taste.
  • Heat the oil in a kadai.
  • Add the mustard seeds and splutter.
  • Add the urad dhal,green and red chillies.Fry till done.
  • Add the chopped keerai(amaranth leaves).Stir well.Add salt to taste.
  • Add a little water and cook till the greens are soft and the water has evaporated.
  • Garnish with grated coconut. stir well.
  • Serve with hot rice,sambar,rasam,curds etc.

4 comments:

  1. முளைக்கீரை பொரியல் படம் + செய்முறை அருமை. மிக ருசியான இதையே சீரகம் மேலிட மஸியலாகச் செய்து, நிறைய எண்ணெய்விட்டுப் பிசைந்த காரசாரமான வற்றல் குழம்பு சாதத்துக்கு தொட்டுக்கொண்டால் தேவாமிர்தமாக இருக்கும். ;)))))

    பகிர்வுக்கு நன்றிகள்.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the comments Sir.
      Yes. Keerai masiyal is indeed a very tasty and heaalthy dish.
      I am going to post it soon.

      Delete