Followers

Tuesday, July 8, 2014

OATS MASALA VADAI




Here is an usual snack with an unusual twist....

Your regular paruppu vadai made healthier and tastier with oats...

INGREDIENTS


  • CHANNA DHAL -1 CUP
  • OATS- 1 CUP
  • GARLIC - FEW PODS
  • CHOPPED ONIONS-1 CUP
  • RED CHILLIES- 8 - 10
  • SALT TO TASTE
  • OIL FOR FRYING
  • CURRY LEAVES-FEW

METHOD

  • Soak the channa dhal for 30 minutes .
  • Soak the oats for 10 minutes.
  • Drain.
  • Grind the dhal and oats to a coarse paste along with the red chillies .
  • Add chopped garlic,onions,salt and curry leaves.
  • Pat into 2 inch discs about half a centimeter thick and fry in hot oil till golden brown.
  • Make sure the oil is not smoking hot and the vadais are cooked on both the sides.
  • Drain.
  • Serve hot with chutney.
  • For a change you can add some grated coconut to the ground batter.

2 comments:

  1. மஸால் வடை எனக்கு மிகவும் பிடிக்கும். ஓட்ஸ் கஞ்சி குடிப்பதாக சிலர் சொல்லிக் கேள்விப்பட்டதோடு சரி. நான் இதுவரை சாப்பிட்டது இல்லை. ஓட்ஸ் லேயே மஸால் வடையா ? சூப்பர். பகிர்வுக்கு நன்றிகள்.

    மஸால் வடைகளைப் படத்தில் பார்க்கவே பசி எடுக்கிறது. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you,Sir.
      Oats can be used in almost any of our traditional dishes.Ofcourse,the taste may differ slightly.But vadai tastes the same.

      Delete